Op zaterdag 13 april gaan we een ochtend struinen in de Stille Kern., De Stille Kern is een deel van het Horsterwold, het grote loofbos dat bij Zeewolde ligt. In de Stille Kern laat Staatsbosbeheer de natuur voor een groot deel haar gang gaan. Zo lopen er enkele families Koninkspaarden om het gebied open te houden. Er is mede daardoor een heel gevarieerd gebied ontstaan met open weidelandschappen, waterplassen, wilgen, essen en meidoornstruiken. We gaan er daarom vanuit dat we tijdens de excursie veel verschillende vogelsoorten zullen zien, zoals Raaf, Zeearend, Zomertaling, Dodaars en Appelvink.

Door het gebied lopen enkele wandelpaden, maar je mag er ook buiten de paden lopen. Dus wie weet gaan we dat wel doen. Hou er wel rekening mee dat, zeker buiten de paden, goede wandelschoenen nodig zijn. En als het heeft geregend zijn laarzen geen overbodige luxe. Het wordt dus een wandelexcursie en onderweg zijn er geen sanitaire- en horecavoorzieningen.

Dus wil je struinen in de Stille Kern, meld je dan aan via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl. Het plan is dat we om 6.30 uur uit Almere vertrekken en uiterlijk 13.00 uur terug zijn. Kort voor de excursie krijg je meer informatie over de exacte tijd, verzamelplaats en de benzinekosten.