Op woensdagavond 10 oktober is er weer een thema-avond. Dit keer zal René Alma behandelen hoe je het aantal vogels in een groep telt.

 

Je herkent het vast wel, je ziet een groep vogels, maar hoeveel zijn het er? Hoe kan je dat bepalen? Als de groep niet te groot is, dan kan je nog wel (snel) tellen, maar wat als het een (hele) grote groep is. En wat doe je als de vogels niet stil zitten, maar door elkaar bewegen. En hoe tel je de aantallen als er in één groep meerdere vogelsoorten zitten? En hoe pak je het aan bij een groep overvliegende vogels. Of …

René zal hier op 10 oktober ingaan. Naast wat theorie, gaat het vooral om veel oefenen. Dus wil je een (nog) betere teller worden of vind je het gewoon interessant, kom dan 10 oktober naar Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1 in Almere. De avond start om 20.00 uur, maar de zaal is open vanaf 19.45 uur.  De avond is voor donateurs gratis (inclusief koffie en thee). Niet-donateurs betalen 2,50 euro (inclusief koffie of thee).