Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtendexcursie naar ’t Gooi

26 november van 07:00 - 13:00

Zaterdagochtend, 26 november, vindt er een excursie plaats naar de Gooise kust. Dit is grofweg het gebied tussen de Hollandse en Stichtse Brug. Hoewel het aan de andere kant van het Gooimeer is (en dus dichtbij), is het een compleet ander landschap met daarom ook andere soorten die we in Flevoland niet of heel weinig zien.

We zullen oude bossen op zandgronden bezoeken (o.a. nabij Oud-Valkeveen) waar we goede kans maken op allerlei bosvogels. De route moet nog bepaald worden en hangt onder andere af van waar de voorgaande dagen leuke waarnemingen worden gedaan. De focus van de excursie ligt vooral op bosvogels en uilen. We proberen locaties te bezoeken waar zich bosuil en ransuil ophouden. Typische bosvogels van deze streek zijn goudvink, boomklever, glanskop, kuifmees en zwarte mees. Ook groene en zwarte specht behoren tot de mogelijkheden. Ook de Huizerpier behoort tot de mogelijkheden; daar zijn in het verleden al diverse bijzondere en zeldzame soorten waargenomen.

Kortom, genoeg reden om mee te gaan!

Meld je aan via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl Na aanmelding ontvang je een bevestiging en nadere logistieke informatie over de excursie.

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
07:00 - 13:00
Evenement Categorie: