Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie Kwade Hoek – Haringvliet

22 oktober

Wij gaan dit keer naar het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee en bezoeken daar diverse gebieden. We beginnen, en daar ligt ook de nadruk van deze excursie op, in de Kwade Hoek. De Kwade Hoek maakt deel uit van de duinen van Goeree. Het is een uitgestrekt duingebied met stuifduinen, kwelders, brede stranden en bos. Allemaal interessante plekken, zeker in oktober als er nog vogeltrek is. Het interessantste is echter het strand. Dat is niet alleen een zandstrand, maar er is wat begroeiing (beginnende duintjes) en daar hopen we Strandleeuwerik en Sneeuwgors aan te treffen. In de Kwade Hoek gaan een wandeling maken van circa 5 kilometer. Hou er wel rekening mee dat het buitendijks gebied is waardoor het nat en drassig kan zijn. Denk dus aan waterdicht schoeisel. En we lopen dus niet over glad gebaande paden!

Verder gaan we op enkele plekken kijken op het Haringvliet. Zoals het strandje Stellendam vanaf de dam bij de buitenhaven van Stellendam en vanuit Vogelobservatorium ‘Tij’ in het natuurgebied Scheelhoek..

Voor de zekerheid, het wordt dus een excursie waarbij ook gewandeld wordt. Het wordt geen zware expeditie, maar het is wel goed om je te realiseren dat we niet steeds over glad gebaande paden kunnen lopen.

Heb je zin om mee te gaan op deze dagexcursie op 22 oktober, geef je dan op via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl en geef meteen even jouw mobiele nummer op. Kort voor de excursie krijg je dan meer informatie zoals, waar en hoe laat we verzamelen.

Gegevens

Datum:
22 oktober
Evenement Categorie: