Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thuis big Day

3 oktober 2020 van 00:00 - 23:59

.

Helaas kunnen door het coronavirus nog steeds alle gezamenlijke activiteiten niet doorgaan. Om toch met elkaar naar vogels te kijken vindt op zaterdag 3 oktober weer een Thuis Big Day plaats. De vorige was op 16 mei en was een groot succes. Er deden 27 donateurs aan mee en in totaal zijn er 88 vogelsoorten waargenomen. Omdat we nu de Thuis Big Day in oktober houden, zullen we natuurlijk andere soorten zien, want als het goed is zijn de trekvogels dan al lekker bezig. In mei ging het om vogels die vanuit huis en tuin werden waargenomen. Dit keer mag je ook vanaf een plek buiten het huis tellen, mits je maar in een straal van 250 meter van de woning blijft.

Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan bij de Activiteitencommissie. Je ontvangt dan een tellijst waarmee je alle waargenomen soorten kunt doorgeven. Wij zijn heel benieuwd hoeveel soorten we met elkaar vanuit huis gaan tellen. Zouden we de score van 16 mei kunnen verbeteren?

De regels zijn simpel.
· Je mag binnen de 24 uur van zaterdag 3 oktober zelf bepalen wanneer je gaat tellen en hoelang. Dus wil je een half uur tellen, prima. Wil je 24 uur tellen, ook prima. Wil je 8 keer 17 minuten, dan is dat ook goed.
· Alles wat je vanuit een straal van 250 meter vanaf jouw huis ziet en hoort, telt mee, dus niet alleen wat er in de tuin zit of overvliegt. Net als bij de normale Big Day met de vogel live worden waargenomen, Dus niet met geluidsopnamen of beelden van bijvoorbeeld een wildcamera.
· Alle donateurs kunnen meedoen, graag zelfs. Dus ook als je buiten Flevoland woont!
· De prijs is de eeuwige roem en de ervaring van een hele bijzondere Big Day, met elkaar op een dag verspreid over ons werkgebied naar vogels kijken.
· En net als bij de gebruikelijke Big Day tellen alleen vogels van de Nederlandse Avifauna mee, dus geen soorten als de Nijlgans of de Halsbandparkiet.
· Geniet, blijf gezond en thuis
Omdat je zelf bepaalt hoelang je telt, kan je ook meedoen als je de gebruikelijke Big Day te lang of intensief vindt. Bovendien, als het weer mee zit, kan je tellen vanuit een luie stoel in de tuin en met een lekker hapje en drankje. Voor de duidelijkheid, aan deze Thuis Big Day kunnen dus ook de cursisten meedoen.

We hopen dat het duidelijk is. Zo niet, stuur even een mail en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Wij zijn benieuwd naar alle aanmeldingen! Doe je ook mee op 3 oktober? Stuur dan even een mailtje naar ons (activiteiten@vogelwachtflevoland.nl ).

De Activiteitencommissie

Gegevens

Datum:
3 oktober 2020
Tijd:
00:00 - 23:59