Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online lezing over Knobbelzwanen door Ton Eggenhuizen

26 januari 2022 van 20:00 - 22:00

Woensdag 26 januari 20.00 u: online lezing Ton Eggenhuizen over Knobbelzwanen (via Zoom)

Een statig zwemmende knobbelzwaan op een vijver. Voor veel stadsmensen is dat de ultieme natuurervaring. Voor veel vogelaars ligt dat anders. Voor een natuurervaring ga je immers naar een natuurgebied. Dat is ten onrechte, want ook midden in de stad kan je van de natuur genieten en leren, niet in de laatste plaats vanwege de zwanen.

Henk Koffijberg en Ton Eggenhuizen doen al bijna twintig jaar onderzoek aan knobbelzwanen in onze stad. Ton schreef er een boek over (Atlas Contact De knobbelzwaan – Ton Eggenhuizen : Atlas Contact). Naast de Almeerse zwanen komen daarin ook de geschiedenis, de mythologie en de waardering van stedelijke ecologie en de rol van de mens daarin aan bod.

Meer weten over de Almeerse zwanen, de relatie die veel mensen van oudsher met deze statige vogels hebben en over stadsnatuur? Dat kan. Op 26 januari geeft Ton Eggenhuizen een lezing naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek. Als dit weer fysiek kan, is er ook de mogelijkheid voor aanschaf en kan het boek gesigneerd worden.

De lezing begint om 20 uur. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Link volgt nog

Gegevens

Datum:
26 januari 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: