Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Boomvalken door Jacques van der Ploeg

23 maart 2022 van 20:00

Sinds een jaar hebben we als Werkgroep Roofvogels Noordoostpolder een samenwerking met de Vogel- en Natuurwacht Flevoland. We proberen elkaar op verschillende manieren te versterken. Daar past een lezing zeker bij.
De algemeen voorkomende roofvogels zijn bij meeste mensen wel bekend, zoals de buizerd, havik of torenvalk. Maar kent u de boomvalk?
Om daar meer over te weten te komen bent u bij deze uitgenodigd om naar mijn lezing over de boomvalk te komen luisteren. Het is een soort die op de rode lijst staat.


Foto: Jacques van der Ploeg

Hoeveel boomvalken zijn er in Nederland? Waar broeden ze en waarom daar? Wat eten ze? Maken ze zelf een nest? Is het een stand- of trekvogel? De antwoorden op deze vragen krijgt u zeker deze avond.
Tennet is op verschillende hoogspanningslijnen in het land aan het verzwaren, zodat ze grotere pieken aan kunnen. De lijn Lelystad – Diemen is ook aan de beurt. Afgelopen jaar is, voor er gestart werd met het werk, eerst geïnventariseerd of er broedvogels op de mast zaten waar rekening mee gehouden moest worden. Een groep van 10 enthousiaste mensen heeft daar een goede bijdrage aan geleverd. Hoe gaat zo’n inventarisatie? Wat broedt er allemaal op de masten? Tijdens de lezing het antwoord.
Al vele jaren volg ik ze en kan wel zeggen dat het mijn passie geworden is. Genietend op een krukje met telescoop trek ik erop uit. Soms komen er mensen langs en vragen zich af wat ik aan het doen ben. Nou, dat wil ik ze van harte uitleggen, want het is een soort die gezien mag worden. En daar mag iedereen van meegenieten! Het kan zoveel moois opleveren om ergens lekker te gaan zitten en te ontdekken wat er langs komt, al is het maar 10 minuten!


Foto van Marwa Kavelaars

Lezing begint om 20:00 aanmelden kan via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl

Via zoom : https://us06web.zoom.us/j/88533999361?pwd=MGRMVEVRdE9keGR1USt6MjRUQTludz09

Gegevens

Datum:
23 maart 2022
Tijd:
20:00
Evenement Categorie: