Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nachtegalenexcursie Kennemerduinen

20 april van 05:30 - 17:00

Op zaterdag 20 april gaan we naar de Kennemerduinen bij Castricum! Dit prachtige duingebied is één van de plekken waar je nog een behoorlijke dichtheid aan nachtegalen kunt aantreffen. Ze broeden hier in de duindoornstruiken, waarin ze zich fantastisch kunnen verstoppen. In het vroege voorjaar echter, als de mannen nog druk bezig zijn een territorium en een partner te veroveren, laten ze zich met een beetje geluk goed zien op hun zangposten! Natuurlijk hebben we ook kans op een heleboel andere mooie soorten, zoals blauwborst, sprinkhaanzanger en boomleeuwerik. Verder is het ook een goed gebied voor leuke doortrekkers zoals beflijster, paapje, tapuit en Engelse kwikstaart.
Mocht er veel (zee)trek zijn die dag, dan kunnen we die mooi volgen vanaf het duin of het uitkijkpunt op onze route. Telescopen mee dus!
De optimale tijd om het nachtegalengeweld te aanschouwen is vlak voor zonsopgang, dus hou er rekening mee dat we vroeg vertrekken (uiterlijk 5:30 uur). Het gebied wordt beheerd door PWN en iedereen is verplicht een duinkaart bij zich te hebben. Deze is online verkrijgbaar (https://www.pwn.nl/duinkaartkopen) en kost 2 euro.

LET OP : maximaal aantal deelnemers 14

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
05:30 - 17:00
Evenement Categorie: