Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fiets Big Day

20 mei

Fiets Big Day 20 mei 2023
Ook in 2023 organiseert de activiteitencommissie weer twee versies van de Big Day. Op 6 en 13 mei de gebruikelijke Big Day (zie ook elders in deze Nieuwsflits) en op 20 mei de fietsversie.

Omdat de regels zijn voor beide versies nagenoeg gelijk (zoveel mogelijk vogelsoorten waarnemen) zijn, staan hier alleen de afwijkende regels voor de fiets Big Day.

Je kunt deelnemen aan een 6-, 12- of 24-uurs versie. De 6 en 12-uurs versie starten beiden om 6.00 uur en eindigen om 12.00 respectievelijk 18.00 uur. Voor iedere categorie hebben we dit jaar voor de winnaars wel een hele bijzondere prijs, namelijk EEUWIGE ROEM. Wie wil die nu niet winnen! En de ervaring leert dat een Big Day op de fiets heel anders (leuker!) is dan met de auto. Je ervaart de zoektocht naar de vogels anders omdat je onderweg naar de volgende locatie veel makkelijker vogels waarneemt.

De auto mag wel gebruikt worden om naar het startpunt van jouw Big Day te gaan, maar daarna mag er alleen gefietst worden.
Een gewone E-bike mag gebruikt worden.
Als het 20 mei echt te slecht weer is voor de fiets, dan verplaatsten we de Fiets Big Day naar zondag 21 mei.

Lijkt het je leuk om (weer) mee te doen en te gaan voor de EEUWIGE ROEM, meld je even aan. Of alleen of met jouw team. Geef wel even door voor welke versie jij of jouw team gaat (6, 12 of 24 uurs).

Mocht je geen team kunnen samenstellen, dan kan je dus ook meedoen. Of je doet de Big Day alleen, of wij kijken of we een team kunnen samenstellen.

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, laat het ons dan weten via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl.

Wil je meedoen, meld je dan aan bij activiteiten@vogelwachtflevoland.nl. Wij mailen je dan vooraf een telformulier waarmee je jouw/jullie resultaten aan ons doorgeeft. Voor een makkelijke verwerking graag alleen dit formulier gebruiken om de resultaten aan ons door te geven.

Gegevens

Datum:
20 mei
Evenement Categorie: