Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FIETS BIG DAY (6-, 12- of 24-uurs)

18 mei

Ook in 2024 organiseert de activiteitencommissie weer twee versies van de Big Day. Op 11 mei de gebruikelijke Big Day en op 18 mei de fietsversie.

Omdat de regels zijn voor beide versies nagenoeg gelijk (zoveel mogelijk vogelsoorten waarnemen) zijn, staan hier alleen de afwijkende regels voor de fiets Big Day.

Je kunt deelnemen aan een 6-, 12- of 24-uurs versie. De 6 en 12-uurs versie starten beiden om 6.00 uur en eindigen om 12.00 respectievelijk 18.00 uur. Voor iedere categorie hebben we voor de winnaars een mooie wisselbeker. Wie wil die nu niet een jaar in haar/zijn bezit hebben! En de ervaring leert dat een Big Day op de fiets heel anders (leuker!) is dan met de auto. Je ervaart de zoektocht naar de vogels anders omdat je onderweg naar de volgende locatie veel makkelijker vogels waarneemt.

De auto mag wel gebruikt worden om naar het startpunt van jouw Big Day te gaan, maar daarna mag er alleen gefietst worden.
Een gewone E-bike mag gebruikt worden.
Als het 18 mei echt te slecht weer is voor de fiets, dan verplaatsten we de Fiets Big Day naar zondag 19 mei.

Lijkt het je leuk om (weer) mee te doen en te gaan voor de wisselbeker, meld je dan even aan. Of alleen of met jouw team. Geef wel even door voor welke versie jij of jouw team gaat (6, 12 of 24 uurs).

Mocht je geen team kunnen samenstellen, maar wil je wel meedoen, laat dat dan weten. Als er meer individuele aanmeldingen zijn, dan kijken wij of jullie een team kunnen vormen. En natuurlijk mag je ook alleen de Big Day doen.

Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden, laat het ons dan weten via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl.

Wil je meedoen, meld je dan aan bij activiteiten@vogelwachtflevoland.nl. Wij mailen je dan vooraf een telformulier waarmee je jouw/jullie resultaten aan ons doorgeeft. Voor een makkelijke verwerking graag alleen dit formulier gebruiken.

Gegevens

Datum:
18 mei
Evenement Categorie: