Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie Stulpse Heide

23 december van 08:30 - 13:00

Zaterdag 23 december gaan we semi-koninklijk wandelen, namelijk naar De Stulp ook wel de Stulpse Heide. Dat ligt bij de Lage Vuursche, dus in de achtertuinen van Kasteel Drakensteyn en Paleis Soestdijk. We wandelen door bossen, maar vooral langs en over heide. In het verre verleden was het een open gebied met een zandverstuiving. Om die in te tomen is er toen veel bos aangeplant waardoor ook de heide grotendeels verdween. Inmiddels vindt er begrazing met Charolaiskoeien plaats, waardoor er weer een open heidegebied is ontstaan. We starten in de bossen, met kans op Zwarte Specht en Kuifmees, Via het heidegebied, met kans op Klapekster, en een kleine zandverstuiving lopen we via de bossen terug naar het startpunt. Onderweg kijken we ook nog even of er op het Pluismeer iets leuks zit. Het Pluismeer is een heidemeer ontstaan door grondafgraving.

Hou er rekening mee dat het een wandelexcursie is van ongeveer 3 kilometer. Eventueel kunnen we nog een extra lusje maken, afhankelijk van wat er te zien en horen is. We wandelen over onverharde paden met af en toe een overstaphekje. Er is onderweg geen horecagelegenheid is, dus eten en drinken moet je zelf meenemen. Overigens bevindt zich vlak bij de parkeerplaats wel een horecagelegenheid, Buiten in de kuil, dus eventueel kan daar na afloop iets gegeten en/of gedronken worden.

De verwachting is dat we rond 8.30 uur uit Almere vertrekken en rond 13 uur weer terug zijn. Dat laatste onder voorbehoud, want het hangt natuurlijk ook af van de vogels .

Heb je zin om op 23 december mee te gaan, meld je dan aan via bij activiteiten@vogelwachtflevoland en je ontvangt kort voor 23 december de tijd en de locatie waar gestart wordt met deze excursie. Er kunnen maximaal 16 personen mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto : Wikipedia

Gegevens

Datum:
23 december
Tijd:
08:30 - 13:00
Evenement Categorie: