Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EXCURSIE BIESBOSCH

1 april

In de vorige nieuwsflits stond dat deze excursie op 25 maart zou plaatsvinden. Deze datum blijkt helaas om logistieke redenen niet te lukken; de nieuwe datum is 1 april (géén grap). Op deze dag brengen we onder leiding van een boswachter aldaar een bezoek aan dit mooie gebied. Het gebied is ontstaan na de Elizabethsvloed in 1421. Door de afsluiting van het Haringvliet in 1970 zijn de grote verschillen tussen eb en vloed verdwenen, maar het is nog steeds een zoetwatergetijdengebied. Enkele jaren geleden zijn er veel omliggende landbouwgebieden omgetoverd tot waterbergingsgebieden, waarbij op grote schaal natuurontwikkeling heeft plaatsgevonden. De Biesbosch is onder andere bekend van de bevers en is hét bolwerk van de Cetti’s zanger in Nederland. Maar natuurlijk moeten we niet vergeten dat er sinds 2016 Visarenden in het gebied broeden. Dat was voor Nederland de eerste keer! Het zal spannend worden of wij ze ook te zien krijgen, want meestal komen ze eind maart in de Biesbosch aan. Naast de Visarend is de Biesbosch ook bekend om die andere arend, de Zeearend.
In de loop van de tijd zijn er al hele bijzondere vogels waargenomen, zoals de Mongoolse pieper, Zwartkopgors, Zwarte ooievaar en Buidelmees. Daarnaast is het ook een uitstekende plek voor steltlopers, zoals Witgatje, Watersnip, Kemphaan, Groenpootruiter, Bosruiter, Oeverloper en Bokje. Of we die allemaal te zien krijgen is natuurlijk de vraag, maar dat we naar een uniek en interessant gebied gaan, is zeker. Dit komt ook door de grote variatie aan vogelsoorten die er te vinden zijn.

Dus heb je zin in een lekker dagje vogels kijken in een zoetwatergetijdengebied, meld je dan aan via activiteiten@vogelwachtflevoland.nl. Het plan is dat we rond 7.00 uur uit Almere vertrekken en uiterlijk 18.00 uur terug zijn. Kort voor de excursie krijg je meer informatie over de exacte tijd, verzamelplaats en de benzinekosten.

Gegevens

Datum:
1 april
Evenement Categorie: