Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dagexcursie Noordzee boottocht

25 september

Op zondag 25 september gaan we de Noordzee op, want we kunnen mee met een zogenaamde pelagische tocht vanuit Scheveningen, de tocht wordt georganiseerd door Birding Holland.

De activiteitencommissie heeft hiervoor 20 plaatsen gereserveerd en die moeten we al vroeg bevestigen, daarom alvast deze aankondiging.

September is de maand waarin het zeevogelgeweld weer in volle hevigheid losbarst. Voor enkele van de zeer aansprekende soorten is dit de beste maand. Vorkstaartmeeuwen en Vaal Stormvogeltjes beleven de doortrekpiek, maar ook voor Kleinste Jager moet je er dan zijn. Daarnaast is er ook kans op Grote-, Middelste- en Kleine Jagers en wellicht Pijlstormvogels. Deze buiten broedtijd strikt aan open zee gebonden soorten zijn vrijwel alleen bij harde aanlandige wind langs de Nederlandse kust te zien. Wat zou het mooi zijn om één (of meerdere) van deze soorten in het vizier te krijgen! We hebben daarbij uiteraard enig geluk nodig met de omstandigheden.
Wat we die dag ook gaan zien: spannend en prachtig wordt het zeker en gezien de datum en de locatie ligt een mooie soortenlijst in het verschiet. We zullen zoals altijd visafval meenemen om onze kansen op waarnemingen op korte afstand te vergroten.

Heb je zin om mee te gaan op deze ongetwijfeld gave boottocht? Geef je dan snel op, want wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Je kunt je aanmelden via een email aan activiteiten@vogelwachtflevoland.nl

Let op: je aanmelding is pas definitief als het bedrag ad €69 p.p. binnen is op rekeningnummer NL28 INGB 0004 9184 83 t.n.v. Stichting Vogel- en Natuurwacht Flevoland te Almere o.v.v. “Boottocht 25 sep”

Reiskosten : Prijs is inclusief benzinekosten, mits er 20 mensen meegaan. Maar exclusief eventuele parkeerkosten.

Gegevens

Datum:
25 september
Evenement Categorie: