Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dagexcursie Haringvliet / Grevelingen

15 februari 2020 van 07:00 - 17:00

Dit keer gaan we naar 2 gebieden die op de grens liggen van Zuid-Holland en Zeeland: het Haringvliet en de Grevelingen. Het laatste gebied is het grootste zoutwatermeer van Europa en heeft een enorme aantrekkingskracht op vogels.

De diversiteit is enorm: kuifduikers, geoorde futen komen er in on-Nederlandse aantallen voor, evenals allerlei duikersoorten. De Grevelingen wordt aan de Noordzeekant afgesloten door de Brouwersdam.

Deze dam zullen we ook met een bezoek vereren want het is een goede locatie om ijseenden, middelste zaagbekken, zwarte zee-eenden en paarse strandlopers te zien. Daarnaast duiken er regelmatig zeldzame soorten op zoals de ijsduiker en zwarte zeekoet. Het Haringvliet is een foerageer- en rustplaats voor honderdduizenden internationale trekvogels en een paradijs voor overwinterende en broedende water-, moerasvogels en roofvogels.

Het zal een excursie worden die eigenlijk niet kan teleurstellen, omdat het zulke gevarieerde gebieden zijn met zee, polder, kreken, brakke moerassen en zilte graslanden. We vertrekken om 7 uur uit Almere en zijn daar terug rond 18.30 uur.

Aanmelden kan door een email te sturen naar activiteiten@vogelwachtflevoland.nl

Gegevens

Datum:
15 februari 2020
Tijd:
07:00 - 17:00
Evenement Categorie: