Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond- en nachtexcursie Flevoland

25 mei van 21:00 - 26 mei van 02:00

Op zaterdag 25 mei is er een avond- en nacht excursie in Flevoland onder leiding van Greet Boomhouwer.
We vertrekken rond 21.00 uur uit Almere en rijden eerst naar het Roggebotzand om Houtsnippen en Uilen te zoeken. Daar maken we een kleine wandeling op makkelijke paden. Daarna gaan we met de auto richting Almere en stoppen langs allemaal plekken om de nachtactieve soorten op te sporen.

’s Nachts is sowieso een heel andere beleving dan overdag. De geluiden en zang zijn dan veel intenser.
We hopen op Bosuil, Grote Karekiet, Kerkuil, Ransuil, Bosrietzanger, Snor, Sprinkhaanzanger, Waterral, Roerdomp, Blauwborst, en wellicht komen we ook Kwartel, Kwartelkoning, Woudaap en Porseleinhoen tegen. Dat wordt nog een verrassing, want het is maar net wat we voor de 25ste ontdekt hebben in de polder.
Het zal je nog verbazen hoeveel vogelsoorten zingen of roepen in de nacht, dus we kunnen van alles tegen komen. Een goede oefening om geluiden te leren kennen.

Bijzonder is dat we tijdens deze excursie voor het eerst gebruik gaan maken van de warmtebeeldkijker, die onlangs is aangeschaft. Dat belooft erg interessant te worden en we hopen daarmee ook wat nachtvogels te kunnen zien!

Hou er rekening mee dat het wel 1 of 2 uur ’s nachts kan worden voor je weer terug bent in Almere, afhankelijk van hoeveel we zien en horen.
Er is een maximale deelname van 15 deelnemers en we rijden met maximaal 4 auto’s (met meer is echt te gevaarlijk in het donker).
Meld je aan voor deze unieke excursie door een mail te sturen naar activiteiten@vogelwachtflevoland.nl onder vermelding van je mobiele nummer.


Foto Nelleke Seegers – Bosuil

Gegevens

Begin:
25 mei van 21:00
Einde:
26 mei van 02:00
Evenement Categorie: