Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thuis Big Day

16 mei 2020 van 00:00 - 23:59

Door het coronavirus hebben we alle activiteiten moeten annuleren, waaronder ook de drie Big Days (cursisten, 12-uurs en 24-uurs). Op Texel zouden zij op 9 mei hun befaamde Wadden Vogelfestival hebben met daarbij behorende Texel Big Day, maar die gaan ook niet door. Om toch naar vogels te kunnen kijken hebben zij een alternatieve vorm van een Big Day bedacht, namelijk de Big Day Home Edition. Wij willen ook iets dergelijks doen, namelijk de allereerste Flevolandse Thuis Big Day op 16 mei. Als je meedoet, kijk je dan vanuit huis (inclusief tuin en/of balkon) naar vogels om zoveel mogelijk verschillende soorten waar te nemen.

Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan bij de Activiteitencommissie. Je ontvangt dan een tellijst waarmee je alle waargenomen soorten kunt doorgeven. Wij zijn heel benieuwd hoeveel soorten we met elkaar vanuit huis gaan tellen. Zouden we de 75 halen?

De regels zijn simpel.
· Je mag binnen de 24 uur van zaterdag 16 mei zelf bepalen wanneer je gaat tellen en hoelang. Dus wil je een half uur tellen, prima. Wil je 24 uur tellen, ook prima.
· Alles wat je vanuit huis ziet en hoort, telt mee, dus niet alleen wat er in de tuin zit. Net als bij de normale Big Day met de vogel live worden waargenomen, Dus niet met geluidsopnamen of beelden van bijvoorbeeld een wildcamera.
· Alle donateurs kunnen meedoen, graag zelfs. Dus ook als je buiten Flevoland woont!
· De prijs is de eeuwige roem en de ervaring van een hele bijzondere Big Day, met elkaar op een dag verspreid over ons werkgebied naar vogels kijken.
· En net als bij de gebruikelijke Big Day tellen alleen vogels van de Nederlandse Avifauna mee, dus geen soorten als de Nijlgans of de Halsbandparkiet.
· Geniet en blijf thuis en gezond.

Omdat je zelf bepaalt hoelang je telt, kan je ook meedoen als je de gebruikelijke Big Day te lang of intensief vindt. Bovendien, als het weer mee zit, kan je tellen vanuit een luie stoel in de tuin en met een lekker hapje en drankje. Voor de duidelijkheid, aan deze Thuis Big Day kunnen dus ook de cursisten meedoen.

We hopen dat het duidelijk is. Zo niet, stuur even een mail en wij zullen zo snel mogelijk reageren. Wij zijn benieuwd naar alle aanmeldingen! Doe je ook mee op 16 mei? Stuur dan even een mailtje naar ons (activiteiten@vogelwachtflevoland.nl ).

De Activiteitencommissie

Gegevens

Datum:
16 mei 2020
Tijd:
00:00 - 23:59