Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Wilde Eend door Sovon

29 januari 2020 van 20:00 - 22:00

2020 is het Jaar van de Wilde Eend. Erik Kleyheeg is hier als Sovon-onderzoeker nauw bij betrokken. Hij zal op 29 januari meer vertellen over de achteruitgang van de Wilde Eend in Nederland en Flevoland. Ook zal hij iets vertellen over de plannen rondom het Jaar van de Wilde Eend.

De Wilde Eend is in Nederland de meest talrijke (200.000-300.000 broedparen) en wijdverspreide watervogel en zal bij iedereen wel bekend zijn. Maar wist u ook dat sinds 1990 ongeveer 30% van de Nederlandse broedpopulatie is verdwenen? Waarom vindt juist bij de Wilde Eend, die zich bij uitstek kan aanpassen aan menselijke veranderingen in het landschap, deze afname plaats?

Er zijn aanwijzingen dat de overleving van kuikens te laag is om de populatie in stand te houden. Om erachter te komen of het daar werkelijk mis gaat en of dat het enige probleem is, zijn meer waarnemingen nodig. Hiermee kan dan een populatiemodel gemaakt worden om de ‘gezondheid’ van de populatie te berekenen.

Tijdens het ‘Jaar van’ wordt geprobeerd het mysterie van de Wilde Eend te ontrafelen door bijvoorbeeld de gezinnen Wilde Eend telkens te tellen. Ook wil men meer te weten komen over de verhoudingen tussen mannetjes en vrouwtjes. Alle hulp is daarbij welkom en iedereen kan meedoen!

Datum: woensdag 29 januari 2020
Tijd: 20:00 uur (gebouw open vanaf 19.30 uur)
Locatie: Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1, Almere

Kosten (incl. koffie/thee): gratis voor donateurs, van niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Neem s.v.p. je eigen beker mee, zodat we het plastic afval zoveel mogelijk beperken!

Gegevens

Datum:
29 januari 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders
Oostvaardersbosplaats 1
Almere, Flevoland 1336 RZ Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie