Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Wespendieven in Flevoland

11 maart 2020 van 20:00 - 22:30

Willem van Manen komt 11 maart 2020 een lezing geven over de Wespendief. Hij gaat dan iets vertellen over het gebruik van Flevoland door Wespendieven van de Veluwe aan de hand van dataloggers en broedende Wespendieven in Flevoland. Voor de lezing schreef hij de volgende inleiding.

Flevoland als broed- en foerageergebied voor Wespendieven, maar welke Wespendieven eigenlijk?

Toen ik in 2000 het Horsterwold karteerde, zag ik zo nu en dan een Wespendief, maar had geen idee of de vogels er ook echt tot broeden kwamen. In andere Flevolandse bossen waren toen al nesten gevonden, maar dat betrof alleen de veel oudere bossen in de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland (zoals Reve-Abbert op de foto). Een ochtendje in de telefoonmast bij de Dasselaar (dat kon toen nog gewoon) leerde dat alle waargenomen vogels pendelden tussen Flevoland en het vaste land.

Die situatie veranderde geleidelijk, want op zeker moment werden ook in het Horsterwold nesten gevonden. Echter toen we in 2008 Veluwse Wespendieven gingen zenderen, bleek dat die nog steeds volop de randmeren overstaken om te foerageren in Flevoland, maar waarom en wanneer deden ze dat?

In deze lezing wordt ingegaan op het ruimtegebruik van Wespendieven in het algemeen en op de populatieontwikkeling in Flevoland.

Datum: woensdag 11 maart 2020
Tijd: 20:00 uur (gebouw open vanaf 19.30 uur)
Locatie: De Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1, Almere

Kosten (incl. koffie/thee): gratis voor donateurs, van niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Neem s.v.p. je eigen beker mee, zodat we het plastic afval zoveel mogelijk beperken!

Gegevens

Datum:
11 maart 2020
Tijd:
20:00 - 22:30