Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dagexcursie Twente: landgoed Egheria (spechten) en Lutterzand – AFGELAST

28 maart 2020 van 07:00 - 17:00

Op zaterdag 28 maart gaan we op excursie naar Twente. Dit keer zal Ben Hulsebos van Vogelwerkgroep Losser ons twee prachtige, typisch Twentse biotooptypen laten zien.

We gaan eerst naar landgoed Egheria, een oud loofbos in een heuvelachtig landschap. Daar maken we een wandeling van 4 km door de bossen, die hier vol zitten met alle vijf in Nederland voorkomende spechtensoorten (vooral de zeldzame Middelste Bonte Specht) en als we geluk hebben zien we misschien ook nog een Kortsnavelboomkruiper.

Na een pauze gaan we door naar het tweede gebied, het Lutterzand. Dit is weer een heel andere biotoop met het snelstromende riviertje de Dinkel (kans op Grote Gele Kwikstaart en IJsvogel), maar ook met zandverstuivingen en dennenbossen. Hier zullen we een rondje van ca. 2 km lopen. Als we dat willen kunnen we de excursie in een horecagelegenheid afsluiten met koffie met gebak (of iets anders natuurlijk …). Een mooie gelegenheid om nog even na te genieten. Mocht er nog tijd over zijn, dan kunnen we nog een vogelhut bij Losser bezoeken, deze ligt aan een meertje.

Het belooft een prachtige excursie te worden met mooie landschappen en hopelijk veel spechten en andere leuke soorten.
Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan door een email te sturen naar activiteiten@vogelwachtflevoland.nl

Gegevens

Datum:
28 maart 2020
Tijd:
07:00 - 17:00