Beleef de Nacht van de Nacht in Hoekwierde, Almere Haven

 

Het leven staat niet stil als de zon onder is. Leer het kennen.

Op zaterdag 25 oktober is het weer zover. In geheel Nederland wordt aandacht gegeven aan het pikkedonker. Talloze evenementen vinden plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Voor een totaaloverzicht zie www.nachtvandenacht.nl.

Wat kun je doen bij ons in Almere?

Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland organiseert samen met Zelfbeheergroep Hoekwierde een unieke boswandeling voor jong en oud in het donker en nog veel meer:

We zoeken nachtvlinders en andere insecten op speciaal daarvoor met een zoet mengsel ingesmeerde bomen en lokken ze m.b.v. sterke lampen op witte lakens. We horen de geluiden van de nacht. Uilen en andere onzichtbare dieren. Kenners zijn aanwezig om te vertellen wat je  (niet) ziet. Er zijn lezingen over nachtvlinders door Marion Lap en over lichtvervuiling door Ton Eggenhuizen. We speuren de hemel af naar sterrenbeelden. We zoeken naar de laatste wakkere vleermuizen. Er is een tentoonstelling met nachtfoto’s van Inge Hagens en Lineke van der Mei.

Wanneer en waar?

Op zaterdag 25 oktober vanaf 20.00 uur. Start met een kopje koffie en ga dan met begeleiding het bos in.

Locatie: de wijk Hoekwierde, Almere Haven. Startpunt Het Grote Veld. Kom je met de auto en heb je een navigatiesysteem? Navigeer naar postcode 1353 PB. Met het openbaar vervoer: vanaf Almere Centraal buslijn 1: halte De Wierden. 8 minuten lopen.

Voor meer informatie: wim.sluijs@gmail.com en www.vogelwachtflevoland.nl