Avondexcursie Nachtzwaluwen

23 juni 2018 21:30 – 23 juni 2018 23:59

Locatie: Leusderheide

Op veler verzoek zal zaterdagavond 23 juni een excursie plaatsvinden naar een soort die niet in Flevoland te vinden is. Het gaat om de Nachtzwaluw; een soort die gebonden is aan droge zandgronden met heide en verspreid staande dennen. Dit verklaart de afwezigheid van deze soort in onze provincie; dit biotoop komt niet voor bij ons. Overdag houden Nachtzwaluwen zich schuil op de grond of op een tak van een boom. ’s Avonds als het begint te schemeren worden ze actief en beginnen ze te zingen/ baltsen. Het markante geluid is uniek en is meestal goed hoorbaar. In andere jaren dat we hier geweest zijn hebben we ze ook gezien, soms recht boven ons.

De dichtstbijzijnde locatie waar deze soort in redelijke aantallen voorkomt is de Leusderheide in de provincie Utrecht. Dit is waar we naar toe gaan. Tijdens de zonsondergang hebben we ook kans op Houtsnip en Bosuil. Onderweg naar dit gebied willen we nog een paar stops maken om nog plekken te checken waar Steenuilen en Velduilen verblijven. Dat is de reden dat we om 19.00 uur vertrekken vanuit Almere. Het zal rond middernacht worden voordat we weer terug zijn in Almere.

Heb je zin om te genieten van een aantal mooie soorten in mooie gebieden? Geef je dan op bij de activiteitencommissie door een email te sturen naar activiteiten@vogelwachtflevoland.nl. Je ontvangt een email met nadere informatie. Datum: zaterdag 23 juni Tijd: 19:00 – ca. 24:00 uur